Gratis verzenden vanaf € 50,-

Sprenger KK Ultra

De veterinaire universiteit van Hannover heeft samen met Sprenger paardenhoofden opgemeten om te onderzoeken welke ruimte er beschikbaar is voor het bit. Het resultaat hiervan is dat de mondholte smaller is dan meestal wordt aangenomen, hierdoor is de ruimte voor het bit in de mond aanzienlijk kleiner. De dikte van de bitten zijn aanzienlijk dunner gewoorden, de populaire diktes liggen tussen de 14 en 18 mm.

Ook heeft Sprenger samen met de universiteit gekeken naar de beste uitwerking van het bit met betrekking tot het tussenstuk van het bit. Het tussenstuk hebben ze zo gemaakt dat deze 45 graden naar voren is gekanteld en het stukje is verkleind. Op deze manier creëert het mondstuk het best mogelijke effect in de paardenmond. 
 
KK Ultra bitten zijn gecreëerd voor een fijn en gevoelig contact tussen ruiter en paard. Het anatomisch gevormde mondstuk ligt perfect in de paardenmond waardoor de ruiter subtiele hulpen kan geven.
 
Het KK Ultra bit wordt gekarakteriseerd door:
  • De hoek van 45 graden in het tussenstuk: dit zorgt voor een uniek en goed contact met de tong.
  • Geen druk op de lagen: het ergonomisch gevormde mondstuk is zo gemaakt dat het bit zo min mogelijk ruimte in beslag neemt in de mond.
  • Zacht voor mond en tong: het mondstuk bevordert een hoge mate van responsiviteit, een optimaal contact wat resulteert in ontspanning.
Toon als Tabel Lijst
Sorteren op
Tonen per pagina