Wij aanvaarden

<< Vorige - Volgende >>


Enkel Gebroken Pelham met korte scharen 16 mm RVS


Artikelcode: 42125-56Enkel Gebroken Pelham met korte scharen 16 mm RVS
Bij de Pelham wordt er druk uitgeoefend op de lagen door het gebruik van een kinketting. In zekere zin is de Pelham een ​​combinatie van een Weymouth en een onderlegtrens. Pelhams kunnen worden gebruikt met een of twee teugels, waardoor verschillende teugelopties mogelijk zijn. Directe druk wordt toegepast op de tong van het paard als de ruiter alleen de trens teugel gebruikt.

Als paarden de neiging hebben om het hoofd te gooien, is het zinvol een tweede teugel aan de onderste ring te bevestigen om druk uit te oefenen op de nek van het paard. Het paard zal proberen deze druk te ontwijken door het hoofd te laten zakken. De kinketting moet in het spel komen bij een maximale hoek van 45 ° (lagere wang tot de mond van het paard) om te voorkomen dat het paard zijn hoofd te veel laat zakken.
Het is heel gebruikelijk om een ​​dubbele teugel te gebruiken, omdat het de mogelijkheid biedt om, indien nodig, druk uit te oefenen op de nek van het paard. Pelhams worden ook veel gebruikt met Pelham-riemen. Deze riem is bevestigd aan de bovenste en onderste wangstukring en de teugel is aan deze riem bevestigd.
€ 58.50


Aantal